ULTIMAORA

16 IANUARIE 2018

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” implementează în prezent proiectul nr. 786278 - DeCInCo_UE cu titlul „Dezvoltarea capacității de prevenire și investigare a situațiilor de incompatibilitate și conflict de interese ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene”, co-finanțat prin Programul Hercule III gestionat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), componenta instruire antifraudă.

16 IANUARIE 2018

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” implementează în prezent proiectul nr.786275 - ElFraPI-EU cu titlul „Eliminarea fraudelor și prevenirea incompatibilităților, un drum sigur către accesarea cu succes a fondurilor europene”, co-finanțat prin Programul Hercule III gestionat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), componenta instruire și conferințe.

23 NOIEMBRIE 2015

ACADEMIA DE POLIȚIE „Alexandru Ioan Cuza” derulează proiectul cu titlul: „Dezvoltarea capacității de reacție a structurilor de ordine și siguranță publică în cazul actelor teroriste prin utilizarea CBRN”, cod contract: HOME/2012/ISEC/AG/4000004426, număr ABAC: 30-CE-0613101/00-89, finanţat de Comisia Europeană prin Programul „PREVENTION OF AND FIGHT AGAINST CRIME” (Prevenirea și lupta împotriva infracționalității).
Citeste mai mult

22 SEPTEMBRIE 2015

Rezultatele procesului de selecție a candidaților înscriși la cursul postuniversitar „Prevenirea și limitarea efectelor teroriste în care se utilizează substanțe C.B.R.N.E.”
Rezultate

PROGRAM ACTIVITĂȚI CURS POSTUNIVERSITAR
Program


01 SEPTEMBRIE 2015

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” organizează, în perioada septembrie – noiembrie 2015, cursul postuniversitar „Prevenirea și limitarea efectelor acțiunilor teroriste în care se utilizează substanțe C.B.R.N.E.”, recunoscut și acreditat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.
citeste mai mult


01 SEPTEMBRIE 2015

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează Workshop-ul cu tema: „Prezentarea celor 6 manuale şi feedback pentru îmbunătăţirea serviciilor de formare” în cadrul obiectivului nr. 4.2 al proiectului cu titlul "Dezvoltarea capacităţii de reacţie a structurilor de ordine şi siguranţă publică în cazul actelor teroriste prin utilizarea C.B.R.N.”, finanţat de Comisia Europeană prin PROGRAMUL PREVENTION OF AND FIGHT AGAINST CRIME (CIPS/ISEC/2012).

30 IUNIE 2015

ANUNŢ DE SELECŢIE A EXPERŢILOR PE TERMEN SCURT privind reluarea procedurii de selectie si necesitatea ocuparii pozitiilor de expert ramase vacante in cadrul proiectelor
POSDRU/189/2.1/G/156813 – „Creşterea calităţii serviciilor publice şi a angajabilităţii prin stagii de practică STUDAP BUC-IF”
POSDRU/189/2.1/G/156773 – „Practica de azi – o sansa in plus pentru angajare STUDAP 2015 ”
citeste mai mult

10 APRILIE 2015

„Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” organizează în data de 16.04.2015, ora 14.00, în sala Colegiului Național de Afaceri Interne (pavilionul Vest, parter) festivitatea de acordare a Certificatelor de absolvire a Cursului de formare de formatori organizat în cadrul proiectului cu titlul ”Dezvoltarea capacității de reacție a structurilor de ordine și siguranță publică în cazul actelor teroriste prin utilizarea CBRN”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul „PREVENTION OF AND FIGHT AGAINST CRIME", cod contract HOME/2012/ISEC/AG/4000004426”.

17 NOIEMBRIE 2014

Proiect : „Servicii interactive cu operare în timp real pentru asigurarea siguranței publice în zone urbane aglomerate”
citeste mai mult

23 IANUARIE 2013

Activitatea nr. 11 din Proiectul "Centrul pentru promovarea drepturilor omului în instituţiile de ordine şi siguranţă publică – CPDO" - etapa finala
citeste mai mult

19 OCTOMBRIE 2012

În cadrul Activității nr. 11 - "Instruirea a 200 de specialiști din structurile M.A.I.", se va desfășura cursul postuniversitar "Drepturile omului în instituțiile de ordine și siguranță publică" organizat pe două serii
citeste mai mult

19 SEPTEMBRIE 2012

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – Centrul Pentru Promovarea Drepturilor Omului organizează, în perioada octombrie 2012-ianuarie 2013, cursul postuniversitar „Drepturile omului în instituţiile de ordine şi siguranţă publică
citeste mai mult

CERCETARE SI PROGRAME EUROPENE

PROIECT IN IMPLEMENTARE

Proiect : Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” implementează în prezent proiectul nr. 786278 - DeCInCo_UE cu titlul „Dezvoltarea capacității de prevenire și investigare a situațiilor de incompatibilitate și conflict de interese ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene”, co-finanțat prin Programul Hercule III gestionat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), componenta instruire antifraudă.
MAI MULT

PROIECT IN IMPLEMENTARE

Proiect : Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” implementează în prezent proiectul nr.786275 - ElFraPI-EU cu titlul „Eliminarea fraudelor și prevenirea incompatibilităților, un drum sigur către accesarea cu succes a fondurilor europene”, co-finanțat prin Programul Hercule III gestionat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), componenta instruire și conferințe.
MAI MULT

PROIECT FINALIZAT

Proiect : „PS 3.1.5. Sistem modular multifuncţional, pilot pentru cercetarea ştiinţifică a stresului profesional survenit în operaţiuni de căutare - salvare a persoanelor din medii ostile vieţii”

Termeni de referinţă
Modelul contractului de finanţare
Date de contact
Legislaţie

PROIECT FINALIZAT

Proiectul „Servicii interactive cu operare în timp real pentru asigurarea siguranței publice în zone urbane aglomerate”

CITESTE MAI MULT

PROIECT FINALIZAT

Proiectul „Dezvoltarea capacităţii de reacţie a structurilor de ordine şi siguranţă publică în cazul actelor teroriste prin utilizarea CBRN”
În data de 30.12.2013, în cadrul Programului Comisiei Europene „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” –HOME/2012/ISEC/AG, Academia de Poliţie a semnat contractul pentru proiectul de cercetare cu titlul „Dezvoltarea capacităţii de reacţie a structurilor de ordine şi siguranţă publică în cazul actelor teroriste prin utilizarea CBRN”, contract înregistrat cu numărul 4568032 din 30.12.2013, proiect european încadrat la secțiunea „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” – Linii de finanţare generale ISEC 2012. SITE PROIECT

PROIECT FINALIZAT

Proiectul "„Arhiva genealogică virtuală - instrument informatic pilot destinat Arhivelor Naţionale ale României şi utilizatorilor terţi ”"

CITESTE MAI MULT

PROIECT FINALIZAT

Proiectul "Centrul pentru promovarea drepturilor omului în instituţiile de ordine şi siguranţă publică – CPDO"

ACTIVITĂŢI PROIECT SINTEZA PROIECT SITE PROIECT

PROIECT IN IMPLEMENTARE

Proiectul "Promovarea cercetării ştiinţifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciară"

Proiectul este conceput să dezvolte, ca obiectiv principal, un program de MASTER care să asigure o pregătire complexă specialiştilor ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul criminalisticii - în fapt Criminalistica acoperă cea mai mare parte a activităţilor cu caracter aplicativ care se desfăsoară în domeniul judiciar.

SINTEZA PROIECT SITE PROIECT

top

PROIECT IN IMPLEMENTARE

Proiectul "REVISTA DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII"

Revista de investigare a criminalitatii este o publicatie semestriala care îmbogateste fondul documentar în materie, contribuind la perfectionarea pregatirii specialistilor, atât a celor care îsi desfasoara activitatea în cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, cât si a celor din cadrul sistemului organelor judiciare.

Publicatia este unica în domeniul Ordine publica si siguranta nationala, iar în cuprinsul ei se pot identifica noile valente ale criminalitatii în general, principalele modalitati de investigare a fraudelor precum si aspecte de natura practica de ultim moment.

Revista este publicata la o editura cu prestigiu national si reprezinta o resursa stiintifica importanta pentru specialisti, furnizând informatii relevante în domeniul bunelor practici europene referitoare la prevenirea si combaterea infractionalitatii organizate.

Revista de investigare a criminalitatii numara printre colaboratorii sai personalitati de marca din domeniul cercetarii stiintifice, specialisti ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Asociatiei Internationale a Politistilor (IPA) - Sectia Româna, dar si colaboratori externi, profesori în cadrul academiilor de politie din Austria si Belgia. De asemenea, în Consiliul Stiintific au fost invitate personalitati marcante din domeniul Ordine publica si siguranta nationala, din domeniul Juridic si al Stiintelor socio-umaniste.

SITE PROIECT

PROIECT FINALIZAT

Proiectul "Dezvoltarea activitatii de cercetare si a infrastructurii Centrului pentru Cercetare Stiintifica si Programe Europene din cadrul Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza"

SINTEZA PROIECT SITE PROIECT